London i efterårsdragt


Det er blevet stille søndag, og efterårsferien er så småt ved at rinde ud. Vi har tilbragt en del af vores ferie i London i lunt vejr uden regn og med en masse gode oplevelser for hele familien på fire, og derfor er dagens blogindlæg pakket med et par tips. 

Vi boede i Bayswater-området med Hyde Park som nabo og nåede at prøve to hoteller: Commodore Hotel og Lancaster Gate Hotel, idet der havde været en vandskade på det ene. Lancaster Gate Hotel kårer vi som det mest komfortable, men det er også dyrest. 

At spise i området på Queens Way, hvor restauranter ligger som perler på snor, er decideret pebret, og der er langt bedre måltider at finde et par tube-stop væk. For eksempel i Notting Hill, hvor Jamie Oliver har den lækre restaurant Recipease med en spændende køkkenskole, man kan følge med i, imens man spiser, samt et velassorteret udvalg af madvarer og køkkenremedier, der slet ikke er til at stå for. Vi satte tænderne i stenovnsbagt pizza bianca med spinat, karamelliserede løg og gedeost og veltillavede burgere af formidabel kvalitet. Ældstebarnet Signe og jeg var ydermere vilde med stedets `Green tea lemonade´ med ingefærsirup og danskvand.
I den østlige del af London ligger en lille gade `Redchurch Street´, jeg tidligere har rundet på et par blogs, og ønsket om at komme derhen var brændende. Området er kreativt og levede op til forventningen med delikate cafeer og ovenud lækre shops, der fristende, så det svimlede. Yngstebarnet Frederikke faldt for et par håndlavede sko, og de kom med hjem! Jeg købte blandt andet Falcon-emalje hos den skønne eks- og interiørbutik Labour and Wait. Min bedre halvdel bevarede hovedet koldt og holdt sig indkøbsmæssigt i ro. Maden tog vi på peruviansk. Restauranten Andina Picanteria & Pisco Bar kan ikke anbefales nok. Det er muligt af få kød og fisk, men ellers er retterne vegetariske, og hele familien talte med én tunge: Måltidet var mundvandsdrivende godt.
Vel hjemme igen plukkede jeg hindbær i haven i meget fugtigt vejr, og måske er lørdagens høst årets sidste. Uanset, hvor årstidens strømninger bærer os hen, synes jeg, at de smagsfortættede sidstpåsæsonen-bær af hindbærsorten `Autumn Bliss´ tog sig smukt ud i et af mine nye top-anvendelige og lækkert landlige emaljefade, som jeg forestiller mig at bruge til alt mulig godt. Emaljefadene kan også gå i ovnen. Hindbærrene kan passende simres til marmelade i en gryde på komfuret, og marmeladen har jeg netop ladet omslutte af efterårsagtige mørdejsnøddebunde i min seneste klumme i magasinet `Livsstil´, som udkommer hver fredag i de seks aviser: Fyens Stiftstidende, Jydske Vestkysten, Fredericia Dagblad, Fyns Amts Avis, Horsens Folkeblad og Vejle Amts Folkeblad.

Opskriften på hindbærsnitter får du her - jeg håber, du er blevet inspireret.

Med de bedste efterårshilsener fra
Birgitte

Hindbærsnitter med nøddebund

150 g hvedemel
50 g hasselnøddekerner
75 g koldt smør
Korn af 1 vaniljestang
4 spsk sukker
1 knsp salt
3 spsk kold fløde

God gerne hjemmelavet hindbærmarmelade.
Flormelis til glasur.

Hak hasselnødderne helt fint i en blender. Bland hvedemel, hasselnøddemel, sukker, vanilje og salt og smuldr smørret deri. Saml dejen med kold fløde. Lad dejen hvile i en halv time i køleskabet. Rul dejen ud på et meldrysset bord – cirka 60 centimeter i længden og cirka 10 centimeter bredt. Del dejen i to – hvert stykke 30 centimeter langt. Læg stykkerne på en bageplade beklædt med bagepapir og bag i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i cirka 12 minutter. Lad kagebundene køle af og læg dem sammen med hindbærmarmelade. Bred glasur ud på toppen, lad glasuren stivne et øjeblik og skær med en meget skarp kniv kagerne ud i en bredde på cirka 6 centimeter. Jeg pyntede med friske hindbær og lidt hindbærstøv.


TEKST OG FOTO: BIRGITTE HASHOLT 

Tekst og billeder er ophavsretlig beskyttet og må kun benyttes efter nærmere aftale.

Kommentarer

 1. Tak for opskriften. Vi har uanede mængder hasselnødder i år, så den skal prøves snarest.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Marie, tak for din kommentar :-) Det er alletiders frugtår i år - også, når det gælder hasselnødder. En rigtig stor tilfredsstillelse :-)

   Kh Birgitte

   Slet
 2. Det var hindbærsnitterne som fangede min interesse. Min ynglingskage ;)
  Jeg forsøgte for mange år siden med det mislykkes totalt. Måske skulle jeg prøve denne opskrift :) Go søndag.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, kære Susanne :-) Ja, du må til at bage hindbærsnitter igen! Det er ikke svært, jeg går blot efter at holde godt øje med bundene, når de er i ovnen. Bager man dem for meget, er kagerne nemlig svære at skære ud.

   Kh Birgitte

   Slet

Send en kommentar