Kære læser. Indlægget om frø var forsvundet fra min blog, men da en frøliste-guide er efterspurgt, genudgiver jeg indlægget her. 

Alle årstider bringer oplevelser, og vinteren er egentlig en nydelse, hvis vejret er smukt. Men jeg glæder mig til forår ikke mindst i februar, hvor tålmodighedens elastik er spændt til bristepunktet med nye drømme og tanker om, hvordan den kommende havesæson skal være.

Havefolk vågner tidligt, og jeg mærker tydeligt en tiltagende entusiasme hos mine medfæller, som også lader hjerteblod dryppe ud på jorden. Vi drømmer om paradisiske haver og om bedenes frodighed som en del af livets kilde.

I den forbindelse er mangfoldighed vigtig, og den er bundet til en ældgammel tradition om, at haveglæde vandrer. Fra mund til mund, når noget er smukt, brugbart eller spændende, og fra hånd til hånd når man har et overskud at dele ud af, hvad enten det gælder frø eller planter. 

Frø til haven
For tiden får jeg mange spørgsmål om, hvor jeg køber frø. Derfor deler jeg links i dette indlæg på min blog, så du kan afsøge nogle muligheder. 

Husk også, at du kan samle mange frø i haven helt gratis - og byt endelig dine frø med andre. 

Ønsker du at være selvforsynende med frø, er det ubetinget bedst at satse på planter, som ikke er hybrider - altså sorter, der ikke har betegnelsen F1. F1-frø falder nemlig (nok) ikke ud efter moderplanten. Dog har jeg hørt, at flere haveejere, har haft held med at tage frø af en af mine yndlingstomater, som faktisk er en F1-hybrid. Det gælder tomaten `Sungold´- altså ingen regel uden undtagelse.
                    `Sungold´ orange meget sødmefuld cherrytomat. Frøene
                     spirer hurtigt, og man kan glæde sig over sunde planter. LINKS TIL FRØ

Albinusfrø - bredt udvalg og mange rigtig fine specialiteter. Planter og sorter er meget velbeskrevet på hjemmesiden. 

Bjarnes frø og planter - rigtig mange chilifrø!

Fuglebjerggaard - bredt udvalg af specielle sorter, gamle sorter og et godt udgangspunkt, hvis du gerne vil være sikker på, at du kan høste frø af det, du dyrker. Her finder du også øko-frø.

Frøbutikken - fylder godt med frø i poserne. Både gamle og nye sorter, mange smagfulde og smukke. Her finder du også øko-frø.

Frøsamlerne - indsamling og udveksling af frø med fokus på gamle og sjældne sorter.

Gourmetgarage - italienske frø, rigtig mange frø i poserne, hvilket er skønt, når man gerne vil spække sommeren med basilikum. Både gamle og nye sorter. 

Isabella Smith - smukke sorter, lækre farver og frø af god kvalitet.

Kerneliv - bredt udvalg og rimelige pris.

Plantekassen -  udvalg af chili- og tomatfrø og rimelig pris.

Susannes Blomster Cafe - Susanne er passioneret havemenneske med interesse for usædvanlige planter og sorter. I haven dyrkes frøene til butikken.

Urtegartneriet - fint udvalg af frø til krydderurter og lægeplanter.


Chiltern Seeds - engelsk, kæmpe udvalg, blandt andet frø til sjældne planter og mange spændende sorter til pryd- og nyttehave.

Impecta - svensk, spændende frø og smukke sorter. Stort udvalg af krydderurter og lægeplanter - også mange specielle.

Nicky´s Nursery - engelsk, yderst bredt og velassorteret udvalg og meget, man ikke finder andre steder. Frøposerne er kedelige, men det er indholdet ikke. Enormt udvalg af lathyrus. Læs eventuelt mit blogindlæg med dyrkningstips til lathyrus her

Runåbergs - svensk, mange økologiske frø, gamle sorter.

Sarah Raven - engelsk, skønt og inspirerende.

Seeds by post - engelsk, her kan du lægge frø fra flere britiske frøfirmaer i indkøbskurven. Lynhurtig levering og smart, da jeg for nylig bestilte frø fra flere forskellige firmaer i England og fik dem tilsendt i én pakke.

Thompson & Morgan - engelsk, yderst velassorteret udvalg til både pryd- og nyttehave.


Foto af solsikke: BIRGITTE HASHOLT * INSTAGRAM: birgitte_hasholt
Foto af tomat: KIM AHM * INSTAGRAM: kimahmphotographer

Tekst og billeder er ophavsretlig beskyttet og må kun benyttes efter nærmere aftale.6 Kommentarer

 1. ja... nu skal vi i gang i haven igen :) :) jeg tripper også rundt og venter på at tiden er inde til at drysse frøerne i jorden :) - men her til weekenden vil jeg nu i gang med tomatfrøene, og de bliver forspiret indenfor - endda i soveværelset ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Tim, mine tomatfrø ligger også klar. Og chilierne er i gang. Det er så forårslivsbekræftende og dejligt at gribe vandkanden og give de første spirer et brus. Kh Birgitte

   Slet
 2. Nick's Nursery kendte jeg ikke - den side vil jeg lige checke ud. Jeg kan også anbefale Ebay (den engelske især), hvor man får store portioner frø til næsten ingen penge.

  Kh. Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Marlene, har vi virkelig ikke vendt Nicky´s Nursery? Der kan du få mange spændende ting - jeg tror, det er noget for dig :-)
   Kh Birgitte

   Slet
  2. Nej, jeg kan ikke huske navnet, og nu kom jeg helt væk fra at se på hjemmesiden i morges - var ellers derinde :-)

   Slet
  3. Marlene, jeg venter spændt på, hvad du synes ;-)
   Kh B

   Slet

Leveret af Blogger.