Velkommen til min nye side!
                                         


Kære læser, du kan tro, at jeg har set frem til at byde dig indenfor i mit spritnye haveunivers. Nu ligger Havebloggen klar i en opdateret udgave, og det er skønt, at du er med - hjertelig velkommen! 

Bloggen har været planlagt længe, men der skulle tænkes, designes og tegnes. Den bedste timing for en nyudgivelse af Havebloggen havde måske været en rigtig lun forårsdag, hvor havelysten blomstrer, men vi har usædvanligt vejr, og vinteren vil gerne holde fast. Så fast, at jeg har set den toppede vibe vandre - undrende i vejkanten, som om den ikke helt forstår, hvad den er vendt hjem til. Ligeledes funderede yngstebarnet over havens tilstand, da hun kom ind med en lillebitte buket; den blev sat i vand med ordene: "Mor, har du slet ingen store blomster?" Der er ingen tvivl om, at det er på tide, at vi for alvor får varmt vejr, så jorden kan tø op.


På trods af frossen jord er der godt gang i haveforberedelserne. Helt aktuelt spirer det i vindueskarmen, og frøposer hober sig op i stakkevis. Fornemmelsen af, at vi må vente lidt med at grave, er nok ikke skudt helt ved siden af, men såsnart jorden er bekvem, er der gode ting, vi kan gå i gang med, og drivhuset er varmt i solskin.


Mine gemte træskilte til genbrug vidner om virkelig mange ting, der kan dyrkes i haven. Og netop at finde spændende sorter, noget ekstra lækkert eller særlig smukt til haven er haveejerens privilegium. Der er simpelthen frit valg på alle hylder, vi kan dyrke haven præcis, som vi vil, og meget er ikke særlig svært. Hos mig er stilen bedst ramt, hvis vi  karakteriserer looket som "cottagegardenstil". I min landbohave blandes spiseligt og blomster i bedene, der er tryk på det stemningsfulde, og jeg er altid på udkig efter virkelig skønne sorter - og dem, kommer du til at høre mere om. Du vil også jævnligt høre om herlige høns, havens indretning, gode måder at dyrke økologisk på, om selvforsyning, malkning af geder, mine betragtninger omkring livet på landet og gode madopskrifter, som kan give en helt almindelig hverdag et løft til nye højder.

                     PLANT OG BIND OP. Duftende ærteblomst Lathyrus odoratus på et  
                     stemningsfuldt stativ i køkkenhaven tilfører urtebedet autentisk   
                     cottagegardenlook.


Indledningsvis vil jeg præsentere dig for en spektakulær salat, som jeg har bestilt. Når postbudet bringer frøene til min dør, vil jeg sige, at salatlykken nærmest er fuldendt, for der er tale om en bladgrøntsag med "power". Salaten hedder `Nymans´, den har helt mørke, bordeauxfarvede blade, og man kan få den i England blandt andet her. Sidst, den mørkbladede salatsort stod i mine bede, var den ikke blot smuk, men også nem at dyrke og virkelig velsmagende. Der er tale om en cos-salat; ikke kæmpestor, men med de karakteristiske blade med stærke stilke, der er lidt opretstående. Cos-salat kaldes også romainesalat. Hvis vi skruer tiden tilbage til oldtiden, var romainesalaten en vigtig afgrøde i Mellemøsten. I Syrien forædlede man romainesalaten ved at udvælge typer med særlig kraftfulde, skeformede blade, der kunne bruges til at spise med. Herhjemme bruger vi cos-salat i sandwich eller i salatskålen, hvor den eventuelt kan blandes med andre salattyper og måske blive ekstra fin med spæde rødbedeblade og spiselig blomsterpynt. Du kan så salat nu, april er en god måned til forspiring af salat i potter i drivhuset. Når planterne har fået lidt størrelse, og jorden er blevet bekvem, plantes salaten ud i køkkenhaven. De forkultiverede salatplanter kan sættes på række eller i et dekorativt mønster, og det giver en god effekt at bruge salat i forskellige farver. Den røde `Nymans´ er flot sammen med de grønne salatsorter, både når planterne står i haven, og når de høstes og blandes i salatskålen.
Cos-salat `Nymans´

Vidste du?
At igennem tiden har salat været brugt både rå og tilberedt. Romerne menes at have anvendt salat som middel mod søvnløshed.

Jeg håber, du har lyst til at følge Havebloggen! HAVE-TV!
I sidste uge filmede TV2/Fyn i min have. De skulle bruge en udtalelse om den lange vinter og haven lige nu til Nyhederne. Hele optagelsen er klippet sammen til et forårsinspirerende indslag - du kan se med HER


Tak til...

Marlene Muxoll  for designe og sætte hjemmesiden og bloggen smukt op! Marlene har med sædvanlig omhu og nytænkning realiseret tanken bag min hjemmeside og Havebloggen, så alt fremstår grafisk flot. Flere gange i løbet af processen har jeg tænkt, at det er ret vildt, hvad Marlene kan. 


Julie Lysemose, som er ny her hos mig. Julie står for de tegnede, grafiske elementer, som vi bruger, når jeg gerne vil have lidt spænding og "kant". Julies tegninger er altid bedårende, og Julie kan i sin fine streg fange en havestemning, så den er nærværende, hjertegribende og fuldstændig perfekt! 

Kim Ahm, som ofte står bag billederne på Havebloggen. Kim er professionel fotograf og har i en årrække stået for fotograferingen både i min have og rundt omkring i landet, når der skal laves fotos til de artikler, jeg skriver til magasiner. Hoppet fra modefotograf med hele verden som sin arbejdsplads til et liv, hvor der stilles skarpt på have, livsstil og design tog Kim for mange år siden. At Kim skiftede fokus, er der kommet mange fabelagtige billeder af de "nære ting" i hverdagen ud af - nogle af dem finder du på Havebloggen. 

Vigtigt!


Vil du vide besked om nye indlæg, så meld dig til! Brug feltet med email-tilmelding. Selvom, du er tilmeldt den gamle Haveblog, skal du melde dig til påny, nye indlæg kommer her i stedet for på den gamle haveblog. Jeg hjælper gerne, hvis du måtte være i tvivl - du finder mig her på siden under fanen: Kontakt


Blogliste


Jeg er ved at udarbejde en blogliste. Husk at maile til mig, hvis du sætter Havebloggen på din blogliste, så sætter jeg selvfølgelig dig på her.

De bedste havehilsner 
Birgitte


TEKST: BIRGITTE HASHOLT
FOTO: KIM AHM

Tekst og billeder er ophavsretlig beskyttet og må kun benyttes efter nærmere aftale.
http://www.bloglovin.com/signup/validate/5626251/8wmdpmcvste             

Kommentarer

 1. Kære Birgitte,

  det har været en fornøjelse at lave siden - og i lidt anderledes stil, end jeg selv er vant til :-)

  Glæder mig til at læse dine skønne indlæg i de nye "omgivelser" :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
 2. Nej hvor er den flot Birgitte - tillykke med den - om man så må sige! Rigtig flot... glæder mig til at følge dig i haven - og i køkkenet herinde.
  Kh Helle

  SvarSlet
 3. Kære Marlene, jeg synes, som du ved, at det var så spændende, at du arbejdede med en helt anden stil, end vi er vant til. Jeg elsker den rigtig, landlige udstråling, du er kommet frem til!

  Kh Birgitte

  SvarSlet
 4. Kære Helle, tusind tak. Det er dejligt, at du følger med. Jeg glæder mig til at høre om din haveresearch i Sverige!
  Kh Birgitte

  SvarSlet
 5. Sikken fin og overskuelig side du har fået banket op der! Glæder mig til at følge dig på din nye blog!
  Venligt Vibeke :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Vibeke, tusind tak - supergodt, at du vil følge med!

   De bedste hilsner Birgitte

   Slet
 6. Kære Birgitte
  Tillykke med det nye look på havebloggen som Marlene har hjulpet med at lave så flot, jeg glæder mig til forsat at følge dig og sætter også et link hertil på min blog
  http://countryliv.blogspot.dk
  Hilsen Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth, tusind tak, det er herligt, at du vil være med. Jeg frembringer selvfølgelig et link til din smukke og stemningsfulde blog.

   De bedste hilsner
   Birgitte

   Slet
 7. Det er en smuk blog, du har fået og jeg vil skynde mig at sætte den på min blogliste :-) Glæder mig til at følge dig i de nye omgivelser :)

  Du får også et link til min blog: susanne-heaven.blogspot.dk
  Susanne

  SvarSlet
 8. Kære Susanne, jeg er glad for, at du synes om min nye blog :-) Heaven skal selvfølgelig også på her, du deler haveglæden så flittig på din blog, det er virkelig flot!

  De bedste hilsner
  Birgitte

  SvarSlet
 9. Hvor er din side og bloggen blevet flot. Et godt stykke arbejde af Marlene. Jeg glæder mig til at følge den.

  Mange haveblog hilsner
  Ina

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Ina, tak for det! Jeg er rigtig glad for, at du fortsat følger med her hos mig :-)

   De bedste havehilsner
   Birgitte

   Slet
 10. Kære Birgitte,
  Hvor er her blevet fint og dejligt appetitligt.
  Glæder mig til at læse med :-)

  kh. Lone

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lone, tak! Hvor er det dejligt, at du er med :-)

   Kh Birgitte

   Slet
 11. uhm, glæder mig til at følge din blog og få endnu en inspirationskilde til haven - især til min nyrenoverede køkkenhave som jeg kalder Potager (fordi jeg synes det er sådan et fantastisk ord - hi hi)

  SvarSlet
 12. Jeg melder mig under fanerne og glæder mig også til at følge med i dit haveunivers.

  Hilsen Dorthe /alias:

  froekensolhat.blogpot.dk

  SvarSlet
 13. Kære Sussi, det lyder som et virkelig godt projekt, du har sat i gang! Der giver utrolig mange spændende muligheder at tænke køkkenhaven på den måde. Jeg håber at være med til at inspirere dig endnu mere.

  Kh Birgitte

  SvarSlet
 14. Kære Dorthe, det er jeg rigtig glad for! Jeg har sat din dejlige blog `Frøken Solhat´ på min liste. Tak for din kommentar :-)
  Kh Birgitte

  SvarSlet
 15. Kære Birgitte, det er dejligt at følge dig dine dyr og have, også mange tak for gode opskrifter.kh Lykke

  SvarSlet
 16. Kære Lykke, det er dejligt, at du skriver det. Jeg bliver altid glad, når jeg hører, at nogen med glæde følger med.
  Kh Birgitte

  SvarSlet
 17. This unique tackle slots and the massive 243 methods find a way to|you possibly can} win mean that there’s no end to the fun and pleasure Twin 다 파벳 우회 주소 Spins can provide. A bright and thrilling sport during which Gonzo the adventurer travels through the South American jungles seeking Eldorado, the lost metropolis of gold. Great graphics, fun animations, and lots of|and lots of|and many} thrilling particular options all combine to positive you|ensure you|be sure to} have a fantastic expertise while enjoying in} this sport.

  SvarSlet

Send en kommentar